top of page
  • banu kapıkıran

Neden

Sebepler ve sonuçlar örgüsü içinde düşünüp duruyoruz. Niye geldik… Ne anladık… Nereye gideceğiz. Hep yeni fikirlerle süsleniyor ruhumuz. İnsan beyni sonsuz düşünme ve teori üretme kapasitesine sahip. Hepimiz neden dünyalar var. Ya sonra evren nereye kadar genişler. Peki sonrasında ne var. Bu sonsuz tekamüllerden nasıl çıkacağız diye düşünüyoruz. Bunun kolay bir çıkış yolu var aslında. Dinler yıllar önce evrenin sınırını yaradan olarak belirlemiş. Böylece düşünmeninde bir sınırı olduğunu tespit etmiş. Büyük konfor aslında. Herşeyi benim yerime gerçekleştirebilecek çokça güçlü bir varlık var. Biz büyük işleri ona bırakıp şimdi kendimize doğru dönelim derim.

İnsan birçok yöne doğru bakabilir. Çoklu bir olasılık içinde yaşar durur. Kendi içinse alacağı iki yol var. Biri olmak istediği kişi, diğeri olmak istemediği kişi.

Olmak istediğimiz kişi aslında tüm anlam arayışımızın ana yolu gibi. Bir nedenden buradayız deriz hep. Bunu anlamak için akışta olmamız yeterli aslında. Tabi yaşamı sürdürmek için gayret içinde olarak ve dünya deneyiminizi yaşamaya devam ederek olmalı bu. Beden dediğimiz kılıf aslında tamamen dünyevi. Bunu unutmadan ruhu besleyeceğiz. Bir şeye emek vereceksek kalıcı olana yani enerji alanımıza besleyecek adımlar atmalıyız. Bedenin ihtiyaçları ortalama belli zaten. Mesele sonsuz enerji kaynağımızı nasıl besleyeceğiz. Bunu kısaca şöyle anlatmak mümkün. Yaradan enerjisi ile bir olarak.

İnandığınız öğretide nasıl yaradana yaklaşabilirsiniz diye anlatılıyorsa, o şekilde gerçekleş tirebilirsiniz bunu. Her öğreti aslında size anlatıyor. Sadece kendinize en yakın olanı seçin yada kendi yolunuzu farkedin. Kendi yolunda atılan adımlar size ,hangi enerji seviyesi ile bir olacağınızı bildirirken , huzurun gerçek anlamını hissettirecek. Hayat amaçlarınız, dünyevi hazlardan uzaklaşarak, salt olarak ruhunuza baktığınızda size zaten söylenecek. Dünyaya bunu anlamak için geldiğinizi gördüğünüzde huzurun tanımı değişecek.

Birde ne olmak istemediğiniz var. Bunlar sizi aslında dengeleyen gölge yanlarınız. Hepimizin içinde görmek istemediğimiz ama günün birinde mutlaka yüzleşeceğimiz yanlarımız var. Bunlara da kabul verip hayata devam etmek tam bir denge yaratacak.

Belki de tersten başlamak en iyisi .Gölge yanlarınızı düşünün ve ilk onlarla yüzleşerek başlayın.

Sevgiyle…

  • Beyaz Instagram Simge
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
bottom of page