top of page
  • banu kapıkıran

Kontrollü Olarak Kontrolü Bırakın



Hayattaki değişimlere direnmek mümkün mü sizce. Olmasını istediklerimiz var. Bazen değiştirmek bazen de durmak istiyoruz. Hayat akan bir nehirse, siz onun içinde sürüklenen bir yaprak mı olmak isterdiniz? Yoksa biz bu akışa ters yüzmeye çalışan bir balık mı?


Zaman dünya üzerinde bir kavram. Tüm fiziksel bedenimiz buna direnemeden bu döngüyü de bitirecek. Ruh bedeni içinse zaman yok. Sadece bir devinim var. Tüm deneyimler alınıp yeni bir hayata merhaba diyeceğiz. Bunun her zaman ölümle olması gerekmez. Ölmeden öncede hayatınızda yaratacağınız değişimler ile yeniden doğabilirsiniz. Tabi bunun için farkındalık ile değişimi istiyor olmalısınız.


Bu hayatı yaşarken bazen direnip akışa ters yüzmek isteyeceksiniz. Kendiniz için doğru bildikleriniz olacak. Çabalayın ve deneyin. Eğer başarmazsanız deneyim size öğretecek. Verdiğiniz çabayla nerede durmanız gerektiğini de öğreneceksiniz. Aslında hiçbirimiz kendimiz için doğru diyebileceğimiz yolu bilmiyoruz. Verdiğiniz kararlarda durun biraz kendinizi nasıl hissediyorsunuz bir bakın. Eğer bu huzurlu bir hisse, doğru yoldasınız demektir. Kendi doğrularınızı yaratın. Başkası için doğru sizin içinde doğru ve ferah his demek değildir.


Sohbetlerimiz de akışa bırakmak cümlesini çok sık duyuyoruz artık. Hayatın getirdiği kurallar çok konforlu olsa da kendimize getirdiğimiz kurallar bazen çok acımasız olabiliyor. Pek çok duyguyu talep etmeden yaşıyoruz. Yaşadıklarımızı kontrol etmek için verdiğimiz çaba bizi daha da çok kurala doğru götürüyor. Kontrol ve sonrası mükemmelliyetçilik. Bu aşırı titizlik hatta fibromiyalji gibi hastalıkların enerjisel nedenlerinden biri. Her şey kontrol altında olmadan yaşamak mümkün. O zaman ne diyoruz kontrollü olarak kontrolü bırakıyoruz.


Bir anda olmayacak biliyorum. Önce bir liste yapın. Hayatta sizin dışınızda kontrol ettiğiniz ve size bağlı olduğunu düşündüğünüz kişileri, onların kontrolünüz altındaki duygu durumlarını tek tek yazın. Şimdi sıra ilk vazgeçebileceklerinize bakmaya geldi. Hepsine sıkı sıkı tutunduğunuzu biliyorum. Korkmayın önce direnecekler sonra alışacaklar. Bu onlara da size de iyi gelecek. Özgürlük hissini hissetmeye başlayacaksınız. Belki sonra değersiz miyim diye düşüneceğiniz bir sınama gelebilir. Burada hiç durmadan yolunuza devam edin. Siz yeni tercihlerinizle de çok kıymetlisiniz. Bir süre sonra en yakınlarınızdakiler ve kendiniz kalacaksınız.


Bu noktada tüm duyguları dengede dinleyin sadece kendi fikrinizi söyleyin.


Burası nehirde bilinçli şekilde ve akış hızına ahenkle, uyum sağladığınız andır. Bu zaman nehrinin kıyısında durup izlemek isteyenler de olacaktır. Unutmayın! Zaman size rağmen akacaktır. Siz onunla uyumlanmayı ve onunla akmayı deneyin.


Bugün o tüm kıvrımları, tüm yol ayrımları ile var olan zaman nehrine geniş açıyla bakıp, onunla akmanın ilk günü olsun.


Sevgiyle…

  • Beyaz Instagram Simge
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
bottom of page