top of page
  • banu kapıkıran

Evrenin Dengesi



Evren bir düzen içinde var olur. En küçük parçada da, bilinen en büyük sistemlerin içinde de bir uyum ve denge var. Bu düzenin bir parçası olan bizler bu dengeyi hayatımızı kolaylaştırmak için kullanabiliriz miyiz? Yaşarken hayatı kolaylaştırmanın yolları var mıdır?


Doğru soruları sormak ile başlıyor büyük zaferler. Evren düzeninin bir parçası olan bizler doğru soru ve cevaplarla daha dengede ve mutlu bir hayat yaşayabiliriz. Peki bu denge nedir?



Denge bir olma halidir. Evrenin denge yasaları sizi siz yaparken hayatınıza bahsettiğim olma halini ince ince işler.


Yukarıda ne varsa aşağıda da o vardır derken, büyük bir bütünün parçası olduğunuzu hatırlatır size. Her zaman dengede ki varlığınıza güvenin o bu bütünü kendi içinde taşır.

İçeride ne varsa dışarıda da o var sözleri, bize önce kendi içine dön diyor. Bak bakalım içeride tutkuların bu hayatı yaşayış şeklini nasıl etkiliyor. Sen kalbini, niyetlerini, isteklerini sevgiyle gösterince dışarıdan gelecek karşılık tamda seni bütünleyecek şekilde olacaktır.


Her şey tamam. Yolumuzu aydınlatan ışık ortaya çıkmaya başladı. O sırada bir his var içinizde ya olmazsa. Ben buraya kadar geldim işler bu noktada bozulursa. İçimde kötü bir his var hep aynısı olacak ve son ana gelince işler bozulacak. Annemde böyle yapardı ben de anneme mi benzeyeceğim? Benim hayatım hep böyle geçecek. Benim işlerim yolunda gitmez ki hep bir engel çıkar. Hep beni bulur. Bunlar ve daha fazlası hayatınıza koyduğunuz dirençlerdir. Kocaman kayalar var ve siz onları yürürken sürekli önünüze atıyorsunuz. Her seferinde önünüzde tırmanacak bir dağ yaratıyorsunuz. Doğru sorular doğru cevaplar demiştik.


Ana sistem kalbinizden çıkanlara ve ağzınızdan çıkanlara bakar. Ben hep bozguna uğradım derseniz hep bozguna uğrarsanız. Annem gibi olmayacağım der annenizin kararlarını yaşarsınız. Ben bir işe başlarken terslik ile başlarsam işim iyi gider derseniz hep o kayaları önce aşmanız gerekir. Dirençleriniz hayatınızdan çıkarsa yolunuz kolaylaşır.


Ben annemin yaşam kararlarını görüyorum ve onlar ona ait. Ben kendim için dengede kararlarımla ve huzurla bu hayat yolunu yürüyorum.


Ben emek verdiğim işimde alma verme dengesi içinde kendim için en huzurlu yolu yürüyorum. Bolluk ve bereketi hayatıma çekiyorum.


Ben kendim için hayatımın dengesini değiştirme gücüne sahibim. Dengede kendim için en huzurlusunu istiyorum.


Ben hep kendi dengemdeyim ve tüm seçimlerimi onurlandırıyorum.


Ve…


Bundan daha iyi nasıl olur? diyerek huzurlu, bereketli, mutlu olanı çağırın.


Değiştirelim tüm düzen sandıklarımızı. Bundan sonra kucağımızda kayalarla yaşamayalım.


Bir kere tutun ipin ucunu bakın neler olacak.


Sevgiyle…

  • Beyaz Instagram Simge
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
bottom of page