top of page
  • banu kapıkıran

Duygularımızın dengesi



Kendini anlamak, hissettiğim duyguları ve hayatı anlamlandırmak üzerine düşünüyorum. Hepimiz duygulara sahip insanlarız. Bu duygular hep olumlu mu olmalı?


Bu dünya hep sevinçli insanlarla dolu bir yer mi? Sadece sevinç duygusunu yaşamak mümkün mü?


Sorun kendinize hep gülümseyerek mi dolaşıyorsunuz? Mesela ben öyle değilim.


Bir kayıp yaşadığımda üzülüyorum.


Canım yanıyor ya da belki bir durum değişiyor kabullenene kadar ağlıyorum. İşlerim yolunda gitmiyor duygularımı özgürce ifade edemiyorum ve öfkeleniyorum.


Üzülüyorum, ağlıyorum, öfkeleniyorum…

Üzülünce sevinmenin,

Ağlayınca gülmenin,

Öfkelenince sakinliğin ne demek olduğunu çok daha iyi anlıyorum.


Nefret duygusu, her an bir şekilde ortaya çıkmak için gizli bir yerde duruyor. İlişkilerinizde dengeyi bulamadığınız anları ya da iş hayatınızda evet demek istemediklerinizi düşünün. Orada bir yerde duruyor değil mi? Bu duyguyu da yaşayın çıkartın yerinden. Çünkü nefret duygusunu anlamlandırdığınızda sevmenin tadı bir başka olur.


Başarılı olduğunuz anları düşünün hep daha fazlasını istemişsinizdir. Başarılı bir kişi hep daha fazlasını isteyecektir. Doğru şekilde istediğimizde eğer bütüne de katkı olacaksa gerçekleşir demiştik. Talep edilenler de gelecektir ama bunun dengesi verilen her duyguda şükür duygusunu hissetmek ile olur. Bu duygu ancak zıttı gerçekleştiğinde tadılabilir.


Başarısız hissettiğiniz duraklar size gerçek sevinçleri yaşatacaktır.


Sadece mutlu bir dünya yok ama her duyguyu dengede yaşayacağınız bir hayat var. Her şey zıtlıkları ile var. Tüm duyguları yaşayın. Sadece sevinç duygusunu deneyimlemeye çalışmak zıt duyguları bloke etmenize sebep olur. Biriken tüm duygular da dengede alınıp verilmiyorsa, kendinizi mutlaka günün birinde daha fazla karmaşık duygunun içinde bulursunuz.


Kendinizi öğrenmek için çıktığınız bu yolda her adımınızda farkındalık duraklarına uğrayın.


Bunlar hissettiğiniz duyguların tam da ortasında.


Evrenin dengesini yaşamak için her duyguyu deneyim olarak karşılayın.


Çünkü siz tüm duygularınız bir arada olduğunda tam ve tamam olursunuz.

  • Beyaz Instagram Simge
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
bottom of page