top of page
  • banu kapıkıran

Çaresizlik, sabır ve teslimiyet




Bu döngüyle ilk sanırım anne olunca karşılaştım. Belki de daha öncede vardır ama en çok o anları hatırlıyorum. Çocuğumun bir rahatsızlığı olma olasılığını duyduğumda hemen bir görüntüleme merkezine koştuğumu hatırlıyorum. Tam kapanma saatinde orada olduğumdan gerçekleştiremedim. Kapıda öylece kalakaldığımı hatırlıyorum. Çaresizlik tüm damarlarımda akıyor gibiydi. İlk o gün çaresizlik duygum bana sabrı öğretti. Her şeyi gerçekleştirebileceğini düşünen ben, akışa teslim olmazsam en yorucu anları yaşayacağımı öğretti bana.


Aslında hepimizin varlığı çok önemli. Hepimiz burada bu hayat deneyimini yaşarken bir çok duyguyu alıp vereceğiz. Öğrene öğrene yürüyeceğiz. Nasıl öğrendin sabrı diyenlere şöyle diyebilirim. Alacağınız deneyimler çaresizlik gibi duyguları size vererek öğretir. Hayatınızın bir döneminde bir duyguyla sınanabilirsiniz. Bu durumda ilk adım bu durumu anlamladırmak olmalı. Bu deneyim neden burada.


Mesela; Bir işe başlayacaksınız. Kalbinize sorun derim hep. Bu size nasıl hissettiriyor? Zihni inandırmak kolaydır ama kalp bedeniniz çoğu zaman yanılmaz. Onu ilginç bir hafızası var.


Diyelim ki size tamam dedi. Bu iş olur. Başladınız iş için denemeye. İşler için oturup bekleyecekmiyiz? Bildiğiniz en iyi yolları denediniz. Yardım almayı denediniz. Çabalayın bir daha bir daha deneyin. Sonunda bir an geldi. Belli ki öğretecek size hayat. Büyük bir deneyim geliyor. Siz istediniz çabaladınız olmadı. Çabasız çabaya geçiş dönemindesiniz demektir. Bundan sonraki adım teslimiyettir. Sabrı öğreten hayat, teslimiyet ile en büyük ödülü verir.


Sizi başlangıç sözleşmenizdeki ana yola çekecek ve iyi hissetmeniz için her şeyi yapacaktır. Teslimiyet, kendi yolunuzdayken kendinize olan teslimiyettir. Ben diyorum ya çok önemli varlıklarız diye. Kadim anılar ile yüklü ruhunuz her şeyi bilerek geliyor bu dünya deneyimine.


Bütün mesele bunları hatırlayabilmekte. Sizi uyandıracak işaretçilerinizi takip edin.


Veee uyanın, siz bu deneyime bilinçli gelen, bunu seçen, bu deneyimide yaşayıp ruh bedeninize ekleyerek devam edecek olansınız.


Siz insansınız…

  • Beyaz Instagram Simge
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
bottom of page